Random Posts

  • 29 Ocak 2016 Cuma

    11. Uluslararası Erzurum Buz Tırmanış Festivali Gerçekleşti

    11. Uluslararası Erzurum H. Emrah Özbay Buz Tırmanış Festivali 22-26 Ocak 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen festivale Çanakkale Belediyespor ekibinden 5 Dağcı katıldı. Akademik Danışman Erdal Öztura, eşi Aslı Öztura, Onur Zoroğlu, Çağatay Önder ve Umut Ulaş Tan isimli dağcılarıyla katılan Çanakkale Belediyespor, Uluslararası Erzurum Buz Tırmanış Festivalinde Çanakkale'yi temsil etti.

    21 Ocak günü Çanakkale'den yola çıkan Belediyespor dağcıları, İstanbul'dan aynı gün kalkacak olan uçaklarının iptal olması sebebiyle 22 Ocak günü sabah 09:00'da İstanbul'dan uçakla ayrılıp 11:00'de Erzurum Havalimanına iniş yaptılar. Havalimanından toplanma yeri olan Yakutiye Gençlik Merkezi'ne geçen dağcılarımız 2 saat sonra Festivalin yapılacağı ilçe ve aynı zamanda konaklama yeri olan Uzundere ilçesine doğru yola çıktılar. Dağcılarımızın bir kısmı çadırda, bir kısmı Öğretmenevinde konakladı ve 23 Ocak günü milli dağcı Doğan Palut'un verdiği eğitimlere katılarak buz tutan şelaleye tırmandılar. 24 Ocak'ta Aykut Türem ve Mustafa Yeşildal'dan ikinci eğitimlerini alan dağcılarımız 25 Ocak günü Lucifer ve Sarı Gelin isimli rotalara diğer dağcılarla birlikte topluca tırmanış gerçekleştirdiler.

    26 Ocak günü Çanakkale'ye dönmeden önce Erzurum'da tarihi yerleri gezen ekibimiz 26 Ocak günü 21:00'de kalkan uçaklarıyla İstanbul'a ve ordan da Çanakkale'ye dönüşlerini yaparak festival boyunca Çanakkale Belediyespor'un destekleriyle Buz Tırmanış Festivalini tamamladılar.


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty

    Culture