Random Posts

  • 2 Mayıs 2016 Pazartesi

    Dünyayı Katleden İnsanlık: Kaplanların Son Çırpınışı


    2016 yılı içinde Hindistan hükümetinin kaplan nüfusunda yüzde 30 artış olduğunu belirtmesi sonucu bilim insanları bu bilginin yanlış olduğunu, Hindistan'daki ve Dünya üzerindeki kaplan nüfusunun hızla azaldığını belirttiler. 

    İnsanoğlu Dünya üzerinde hüküm sürmeye başladığında kendi gezegeni için bir tehlike oluşturmuyordu. Ancak sanayi devriminden sonra insanoğlu nüfusundaki hızlı artış, doğal kaynakların hızla tüketimi ve aynı zamanda doğal hayata hızlı ve olağan dışı müdahale gibi sebeplerle bundan 100 yıl önce bile ekosistemde dengeli şekilde beslenen ve yaşamını sürdüren hayvanların çoğu 21. yüzyılda soyları tükenme tehdidiyle karşı karşıya.

    Bu hayvanlardan biri de 100 yıl önce Dünya genelinde nüfusları 100 bini aşan Kaplan. Geçtiğimiz bir asır boyunca insanoğlunun Dünya üzerindeki olumsuz etkileri sebebiyle Kaplan nüfusu hızla yok olmakta ve 2016 yılı içinde Dünya'da sadece 3890 tane Kaplan yaşadığı belirtilmekte. Bilim insanlarının yaptığı araştırmalar sonucunda önümüzdeki çok da uzun olmayan bir zaman diliminde kaplanların nesli tükeneceği ifade ediliyor.

    Hindistan hükümetinin sadece Hindistan sınırlarında yaşayan 2226 kaplan olduğunu açıklamasıyla gündeme gelen konu, bilim insanlarının bu bilginin yanlış olduğunu ve Dünyada toplam 3890 kaplan kaldığını söylemesiyle sona ermiş oldu fakat gerçek şu ki Dünya üzerinde yaşayan nesli tükenmekte olan canlıları koruma altına almazsak önümüzdeki 50 yıl içinde bu canlıların hiçbirini Dünyamızda göremeyeceğiz.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty

    Culture