Random Posts

  • 4 Eylül 2016 Pazar

    Efsane Woodstock Festivali 2019'da Yeniden!


    1969 yılının 15-18 Ağustos'unda yarım milyon insanı müzik ve barış teması altında buluşturan ve 1969'dan sonraki 20.yüzyıl müzik tarzını şekillendiren efsane Woodstock Festivalinin, 50.yıldönümü olan 2019'da tekrar düzenlenmesi planlanıyor. Yarım asırdan sonra 50.yıl ruhuyla tekrar Woodstock'ta bir araya gelme fikri, Rock'n Roll müzik tutkunu şimdiki gençliğin daha ilk dakikadan ilgisini çekmiş olmalı. Özellikle Rock müziğin temellerinin atıldığı 60'lı yıllarda ortaya çıkan grupları dinleyememiş olmak, o zamanlarda yaşamak isteyip de o havayı soluyamayan şimdiki nesil binlerce kişinin bu festivale yoğun ilgi göstereceğini tahmin etmek zor değil. 69'dan sonra da düzenlenen fakat 2019 için özel bir 50.yıl organizasyonu planlanan Woodstock'ta efsane '69 günlerini tekrardan yakalayabilmek çok da zor değil.

    '69 yılında yaklaşık 450.000 müziksever ve "hippie" gençliğin, çadır ve karavanlarıyla katıldığı Woodstock'a 2019 yılında kaç kişi katılır bilemeyiz ancak müzik tarihine damga vuran ve büyük bir nesli temsil eden bu festivale düşünülenden daha büyük bir katılım olacağını söylesek yalan söylemiş olmayız. Özellikle bu önemli haberi sizler için yazarken heyecanlanan ben olmak üzere benimle aynı şeyleri hisseden binlerce kişinin Türkiye'den dahi şimdiden pasaport işlemlerine başlamak için sabırsızlandığını görür gibiyim.

    New York'ta aynı yerde gerçekleşmesi düşünülen 2019 Woodstock'a hangi grupların ya da sanatçıların katılacağı henüz belli değil. 1969'da Jimi Hendrix, Jefferson Airplane, Janis Joplin, The Who ve sayamadığımız bir çok efsanenin katılımıyla gerçekleşen festival, önümüzdeki 3 yıl boyunca çok konuşulacak konulardan biri olacak. Biz de festival ile ilgili gelişmeleri sizlere duyuracağız. Rock müzik ve Barışın simgesi Woodstock için takipte kalın!


    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty

    Culture