Random Posts

  • 19 Nisan 2016 Salı

    Dünyanın En Güzel Evinde Bulunması Gereken 5 Özellik


    "Dünyanın en güzel evi" çok iddialı bir cümle bunun farkındayız ancak siz de doğru tasarımları evinizde kullanarak kendi evinizin dünyanın en güzel evlerinden biri olmasını sağlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken şey, "mükemmel" bir evde bulunması gereken şeyleri kendi evinize uyarlamak. Evinizin ne kadar büyüklükte olduğu veya konumu fark etmiyor, önemli olan doğru tasarımları kullanarak kendinize en kullanışlı ev ortamını yaratmak.

    1. Şarap Mahzeni

    Evinizde bir şarap mahzeni? Kulağa çok hoş geliyor fakat "bir bu eksikti evimde" diyenleri duyar gibiyim. Doğru tasarımla evinizin boyutu ne olursa olsun tam da kendi evinize göre bir şarap mahzeninin olması çok kolay. Evinizi daha hoş bir yaşam alanı haline getirmek istiyorsanız Şarap Mahzeni ve içkilerinize ayırdığınız özel bir bölümün olması şart.

    2. Havuz

    "Herkesin evinde havuz olmaz" ya da "havuz şart değil" demeyin. Dünyanın en güzel evi için havuz şart ve dilerseniz dünyanın en güzel havuzunu bile kendi evinize özel tasarlamanız mümkün. İnsanın özellikle yaz aylarında evinde geçirdiği zamanlar işkence olabiliyor. Bu işkenceyi eğlenceye ve tatile dönüştürmenin tek yolu evinizde bir havuzun bulunmasıdır. Mükemmel ev için havuz şart! Fakat bir de havuzun güzellik derecesi de bir o kadar önemli. Günümüzde özel havuz iyice yaygınlaşmış olmasına rağmen standart tasarımlı havuzlar ve çevre düzenlemesi evinizin görünümünü klasikleştirebiliyor. Dünyanın en güzel evlerinden birini yaratmak için ise evinize en uygun havuzu tasarlamanız şart!

    3. Bahçe

    Size özel bir bahçeniz olsun istemez misiniz? Bahçeli bir evin hayalini herkes kurmuştur ama bu hayali gerçeğe dönüştürmek ve evinize en uygun alanda bir bahçe oluşturmak, isteğinize göre tasarlamak sandığınız kadar zor değil. Dünyanın bir çok yerinde çok fazla bahçeli eve konuk oldum ancak inanın hepsinin havası birbirinden farklıydı, hepsi birbirinden güzeldi. Bahçe, bir evi tamamiyle bir ev yapan en önemli alanlardan biridir.

    4. Garaj

    Bir evi kullanışlı yapan en önemli alanlardan biri de garajdır. Garajları aynı zamanda kullanmadığınız eşyaları veya depolamak istediğiniz önemli ekipmanları koyabileceğiniz bir yer olarak kullanabilirsiniz. Tabi ki garaja koyacağınız en önemli şeylerden biri her zaman aracınız olacaktır. Aracınız için de güzel bir garaj tasarımının şart olduğunu söylemek yanlış olmaz. Evinizin garajının olması bir yana, garajınızın bir çok alandan daha kullanışlı olması şart tabi ki. Çünkü garaja sadece aracınızı koymakla kalmayacak, aynı zamanda bir çok eşyayı garajınıza indireceksiniz. Böyle durumlarda garajda aracınızı bile koyacak yer bulamayabilirsiniz. Ama yaratıcı çözümler ve tasarımlarla onu da kolaylıkla halletmeniz mümkün.

    5. Teras

    İnsanın evinde sürekli yapması gereken şeylerden biri de hava almaktır. Evinizde hava almak için en uygun yer ise teras veya balkondur. Terasa çıkıp hava almak her insanın evinde isteyeceği bir durumdur ve bu alanın özellikle çıkıp vakit geçirebileceğiniz bir alan olması gerekir. Terasınıza yapacağınız yaratıcı tasarımlarla vakit geçirmeyi en çok isteyeceğiniz yer terasınız olabilir.


    Tüm bu saydıklarımı yapabilmeniz için her şeyden önce bir fikire ve ilham almaya ihtiyacınız var. Evinizi "daha da yaşanabilir" bir ortam yapmak için size yardımcı olabilecek bir yol gösterici arıyorsanız ve ev konusunda yukarıda saydığım örnek tasarımlara göz atmak istiyorsanız Homify'nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty

    Culture