Random Posts

  • 1 Temmuz 2015 Çarşamba

    Avrupa'da Tatlı Bir Kasaba: Karaağaç

    Türkiye'nin batısında görülmesi gereken yerlerin başında gelen bir yer var, o da Edirne'ye bağlı ufak bir kasaba olan Karaağaç. Meriç Nehri'nin kıyısında ve aynı zamanda Yunanistan sınırında bulunan bu mahalle, Meriç'i geçtikten sonra Avrupa'ya tamamen girdiğinizi hissettiriyor. 1923 yılında imzalanan Lozan Barış Antlaşması ile savaş tazminatı olarak Yunanistan'dan alınan Karaağaç ve Bosnaköy, hem Türk hem de bir Yunan köyü olarak kültürlerin de kesiştiği önemli bir nokta. Lozan Barış Antlaşmasıyla elde edilen bu topraklardan dolayı da Karaağaç tren istasyonu bölgesine büyük bir Lozan Anıtı inşa edilmiştir. Edirne'ye bağlandıktan sonra geçen süre içinde de Edirne halkının gün içinde ziyaret ettiği bir bölge haline gelmiştir. Piknik alanları, cafeler, büyük yeşil alanlar ve Karaağaç tren istasyonunun Trakya Üniversitesi'ne verilip Güzel Sanatlar Fakültesinin oraya taşınmasıyla bölge daha da hareketlenmiştir.


    Çok da büyük olmayan Karaağaç'ı geçtikten hemen sonra Yunanistan sınır kapısı Pazarkule bulunmaktadır. Ancak daha güneyde bulunan İpsala sınır kapısının transit geçiş yolu üzerinde olmasından dolayı yoğunluk genelde İpsala'da yaşanır, Pazarkule sınır kapısında bir de ufak free shop vardır, bu ufak free shop'tan genellikle Edirne halkı da yararlanır. Edirne şehir merkezine köprüyle bağlanan Karaağaç'ın doğası da güzeldir, Avrupa'nın geneli gibi yeşil düzlükler bolcadır.

    Karaağaç'a Nasıl Gidilir?

    İstanbul tarafından otoban veya karayolunu takip ederek Edirne şehir merkezine ulaşılır, Edirne şehir merkezine geldikten sonra Pazarkule (Yunanistan) tabelalarını takip ederek Meriç nehri geçilir ve taş yolun sonunda bulunan kavşağa geldikten sonra Karaağaç Güzel Sanatlar Fakültesinin (Karaağaç eski Tren Garının) önüne çıkan caddeye girip Karaağaç merkeze giriş yapılır.


    Çanakkale tarafından, Gestaş Feribot İskelesine geldikten sonra saat başı kalkan Eceabat feribotuna binilir, Gelibolu yolu takip edilerek deniz kıyısındaki yoldan Gelibolu'ya gelinir ve Keşan'a doğru devam edilir. Keşan'a girdikten hemen sonra İstanbul / Tekirdağ ve İpsala sınır kapısına ayrılan kavşaktan dosdoğru yukarı çıkılarak Edirne yoluna sapılır. Havsa'ya varana kadar düz giden yol Havsa'da otoban girişine ayrılır, otobana girmeden sola saparak 20 km sonra Edirne'ye varılır ve şehir merkezine ulaşılır, Edirne şehir merkezine geldikten sonra Pazarkule (Yunanistan) tabelalarını takip ederek Meriç nehri geçilir ve taş yolun sonunda bulunan kavşağa geldikten sonra Karaağaç Güzel Sanatlar Fakültesinin (Karaağaç eski Tren Garının) önüne çıkan caddeye girip Karaağaç merkeze giriş yapılır.






    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty

    Culture