Random Posts

  • 4 Temmuz 2015 Cumartesi

    Otel Rezervasyonlarını Ucuza Getirmenin Yolları

    Yaz gelince bir çoğumuzun okulu, işi de tatile giriyor. Yaz tatilinde çalışmak durumunda olsanız bile genellikle yıllık izin gibi uzun izinleri yaz mevsiminde almak istersiniz. Bütün bir sene çalışıp tatil yapacaksanız da iyi bir tatil olması için elinizden geleni yaparsınız. Bu durumda oteller devreye girer ancak tatiliniz belli olduktan hemen sonra tatile çıkmanız hem otellerde yer bulamamanıza, hem de çok çok pahalı bir tatil yapmanıza sebep olur. Hatta otel fiyatlarının tavan yapmasından dolayı tatilinizi bile kısa tutmak zorunda kalabilirsiniz. Ancak tatilinizi hem rahat yapmanın, hem de ucuza getirmenin yolları mevcut. Bunun çok çok fazla yolları olmasa da, belli bir oranda bütçenize çok katkılar sağlayabilecek önemli püf noktaları bulunuyor. Tatile çıkmadan genellikle bir ya da iki gün önce harekete geçtiğimiz aşikar. Bu zamanı da kısaltabilecek çok önemli noktalar mevcut. Bu noktalara değinelim o zaman ve başlayalım.

    İlki, tatilinizi planlamak ve tatil bitene kadar bu planlar dahilinde hareket etmek. Otellerde bir, iki ay ve hatta daha öncesinden yapılan rezervasyonlarda çok ucuz fiyatlar alabilmek mümkün. Yaz tatili başlamadan daha önce yapılan rezervasyonlarda hem istediğiniz gün, hem de cebinize uygun bir tatil yapabilirsiniz. Bunu yapabilmek için ise erken rezervasyon yaptırmalısınız. Yani bütün bir yaz tatilinde yapmak istediklerinizi önceden belirleyip sağlam bir plan yapmalısınız.

    İkincisi, çok yoğun olabilecek zamanlara (bayramlar vs.) ve genellikle haftasonlarına rezervasyon yaptırmamak. Eğer sizin için hafta sonunda tatil yapıp bütün bir haftasonunu otelde geçirmek çok da önemli değilse yapacağınız planda komple hafta içini alıp rezervasyonunuzu hafta içine yaptırmak tatilinizin bütçesini önemli bir oranda düşürebilir. Aynı şekilde bayramlar ve şu anki yaz tatili gibi ramazan sonrası yoğun olabilecek zamanlara elinizden geldiğince rezervasyon yaptırmayın, planlarınızda bayram dışına kaydırma yapmak bütçeniz için daha elverişli olacaktır.


    Unutulmaması gereken tek şey, oteller müşterilerini erken bulmak ister ve odaların boş kalma ihtimaline karşı erken rezervasyonda daha ucuz fiyat belirlerler. Daha uygun fiyatlara daha uzun tatil yapabilmek için planlı davranıp rezervasyonu daha önceden yaptırmak en mantıklısı.

    EKONOMİK TATİL REHBERİNE GÖZ ATIN:

    Tıklayın: Ekonomik Tatil Rehberi - Herkes Tatil Yapabilir!

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty

    Culture