Random Posts

  • 29 Eylül 2014 Pazartesi

    İtalya'da Görülmesi Gereken 5 Yer

    İtalya'da gezilecek yerler nerelerdir? Görülmesi gereken nereler vardır? Aslında İtalya genel olarak turistler için yaratılmış bir ülke gibi. Roma'sından tutun Venedik'e kadar, Akdeniz kıyılarına kadar bir gezgin için mükemmel bir ülke. Listemizdeki 5 şehirle sınırlı değil aslında İtalya. Zamanı vakti olan için bütün şehirlerinin gezilmesi görülmesi şart.

    Roma

    Dünya tarihinde çok ama çok önemli bir yere sahip olan Roma kenti, eski Dünya'nın uzun süreler başkentliğini yapmış bir şehir. Bir zamanların dünya hakimi Roma İmparatorluğunun başkenti olan ve günümüze bıraktıklarıyla gezilmesi gereken en önemli yer Roma'dır İtalya sınırlarında. Hiç durmadan gezme isteği uyandıracak bir kent ve aynı zamanda fotoğrafçılar için mükemmel bir yer.

    Venedik

    Kuşkusuz Dünya'nın en ünlü noktalarından biri de Venedik'tir. Bu dünyaca ünlü şehri "dünyaca ünlü" yapan şey ise kanalları. Venedik'i çoğumuz biliriz, özelliği ise içinden geçen kanallar. Veya gerçek tabirle kanalların içinden geçen şehir. Gondollarla kayıklarla ulaşım sağlanan Venedik, romantizmin başkentlerinden birisidir. Özellikle Venedik'te sevgilinizi akşam yemeği için gondola bindirip kanal kenarında bir restorana götürmek paha biçilemez bir romantizm.

    Floransa

    Rönesans zamanından kalma tarihi eserleriyle, o zamanın havasını hala soluyabileceğiniz bir şehir olan Floransa tarihi yönüyle dünyada ilgi çeken bir nokta. Eski yapılarıyla dev bir müzeyi andıran Floransa'yı gezmek için en az bir haftanızı ayırmak gerekir. Detaylar o kadar fazla ve şehir o kadar güzel ki, gezerken kendinizi unutabilirsiniz.

    Milano

    Moda denince akla gelen ilk şehirlerden biri olan Milano aynı zamanda İtalya'nın en büyük şehri ve modern yapısıyla Avrupa'nın önemli başkentleriyle aynı kefeye konulabilir. Şüphesiz İtalya'nın en modern ve farklı şehri Milano. Modanın başkenti olmasının da şehre büyük katkıları bulunuyor. Moda festivalleri, moda haftaları vs. modayla ilgili bir çok etkinlik için Milano yılda milyonlarca kez ziyaret ediliyor. Giderseniz Duomo di Milano katedralini görmeden dönmeyin.

    Toskana

    İtalya'nın Toskana bölgesinde İtalya'nın genelinden bambaşka bir hava hakim. Değişik yemek kültürüyle dikkat çeken Toskana bölgesi aynı zamanda iklim ve bölge olarak da İtalya'nın genelinden farklı. Bambaşka deneyimler edinmek için mutlaka gidilmesi gereken bir bölge olan Toskana'yı ziyaret etmeden sakın İtalya'dan dönmeyin.

    Buna da Göz Atın:

    Almanya'da Görülmesi Gereken 5 Şehir

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty

    Culture