Random Posts

  • 12 Eylül 2014 Cuma

    Yolunuz Lizbon'a Düşerse: Cascais

    Yolu Lizbon’a düşenlerin gitmeden önce gerçekten iyi bir planlama yapması gerekiyor. Çünkü Lizbon çevresindekilerle birlikte çok geniş bir yelpazede çok güzel şeyler sunuyor. Bunlardan en popülerleri Belem, Sintra ve Cascais. Cascais şehir merkezinden yaklaşık 30 km uzaklıkta. 1926 yılında kurulan Lizbon-Cascais tren hattıyla beraber de ulaşım oldukça kolay.  




    Eski zamanlarda balıkçı kasabası olan Cascais günümüzde önemli bir turizm merkezi. Zamanında askeri bir merkez olarak da kullanılan Cascais 19. Yüzyıldan itibaren kralların ve aristokratların zamanını geçirdiği elit bir merkez haline gelmiş. Kral 1.Luis’in yazlık konutu da burada bulunuyor. 



    Cascais’i çekici kılan bir çok unsur var. Büyük bir yat limanına sahip. Çevresinde oldukça güzel 
    plajlar bulunmakta. Bunların yanında sörf, yelken ve golf gibi sporlar için çok güzel imkanlar barındırıyor. Sporla pek ilgisi olmayanlar içinse casinolar var. Portekizli arkadaşlardan aldığım bilgilere göre Johnny Depp her sene buraya gelip parasının bir kısmını çarçur etmeyi çok seviyormuş. Onun gibi diğer Hollywood yıldızlarının da uğrak noktasıymış.



    Cascais’in nostaljik bir atmosferi var. Oldukça ufak bir şehir merkezi ve çok güzel plajlara sahip.Anladığım kadarıyla eski ününü kaybetmiş ama her zaman gezmek için çok güzel bir yer.







    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty

    Culture