Random Posts

  • 6 Ağustos 2014 Çarşamba

    Blogger İçin SEO Taktikleri - 10 Geçerli Hit Arttırma Yolu


    Bildiğiniz gibi Blogger, blog tabanlı siteler arasında en çok kullanılan sistemdir ve Google destekli bir platform olduğu için kullanımı kolay ve güvenlik açıkları yoktur. Daha bir çok avantajı bulunan Blogger sistemini kullanan arkadaşlar bu kadar fazlayken dolayısıyla sitelerinin hitini nasıl artırabileceğini soran da bir çok blog yazarı oluyor. Lafı uzatmadan temel SEO taktikleri ve kolay hit arttırma yollarından bahsedelim.

    1. Blogunuza iyi bir adres seçin.

    Blogger adresiniz ilgi çekici ve merak uyandıran bir adres olsun. Eğer blogger'da istediğiniz adres alınmışsa biraz daha düşünüp yaratıcı olun. Kopya fikirle blog adresi seçmek ileride blogunuzun zararına olabilir.

    2. Temanızı baştan ve iyi seçin.

    Blogger'da tema seçimi ve karar vermesi kolay bir iş olmasa da, temanızı ileriye dönük seçmeniz yararınıza olacaktır. Hem SEO açısından, hem hitinizin arttığı günleri düşünmeniz açısından temanızı ilk zamanlarda seçmelisiniz. Çünkü yayın sayınız artmaya ve ziyaretçiler gelmeye başladığı zaman tema değişimi çok çok zor olacaktır. Bütün sistem oturmuşken baştan çeki düzen vermeniz gerekebilir. Widget'lar, reklamlar vs. bunları düzenleyip baştan ayarlamak size ziyaretçi kaybettirebilir. Ayrıca SEO'ya daha fazla uyumlu temalar seçmeye özen gösterin.

    3. Meta ayarlarınızı yapın.

    Önce Blogger panelindeki ayarlar kısmından site bilgilerini eksiksiz girin. Etiketler kısmına sitenizi anlatan güzel etiketler koyun. Daha sonra Şablonu düzenle kısmından kodları gözden geçirin ve meta etiketleri ekleyin. Onu nasıl yapacağım diye soruyorsanız aşağıdaki kodları kopyalayıp Şablon'daki head kodundan sonra bulunan b:include data='blog' name='all-head-content'/ kısmının altına;

    meta content='SİTE AÇIKLAMASI' name='description'/
    meta content='ANAHTAR KELİMELER' name='keywords'/

    bölümünü ekleyip başlarına < bu sembolleri ve sonlarına da bu sembolleri > ekledikten sonra şablonunuzu kaydedin. Artık aramalarda daha da üst sıralarda çıkacaksınız çünkü sitenizi arama motoru robotları ziyaret edecek ve açıklama kısımlarındaki bilgilere ulaşabilecek.

    4. Sitenizi Google'a kaydedin.

    Google Webmasters'a Google üyeliğinizle giriş yapıp sitenizi ekleyin ve oradan aldığınız aktivasyon kodunu sitenizin head kısmından hemen sonraki bölümüne kopyalayıp yapıştırın ve daha sonra Webmasters tool'a geri dönüp aktivasyon işlemini tamamlayın. Siteniz onaylandıktan sonra .xml uzantılı adresinizi, yani sitenizin haritasını ekleyin. Ekleme işi başarılı gerçekleşirse Google sitenizin adreslerini dizine almaya başlayacaktır.

    5. Sitenizi Yandex'e kaydedin.

    Yukarıda anlattığım Google ile ilgili yapılan her şeyi Yandex Webmaster'da giriş yaparak gerçekleştirin. Daha fazla bilgi almak için soru yöneltebilirsiniz.

    6. Sitenizi Alexa'ya kaydedin.

    Alexa dünyanın en büyük site istatistikleri veri deposudur ve dünya sitelerini sıralar. Alexa'nın Site Claim kısmına girip yukarıda bahsettiklerimi bir de buraya uygulayın. Yine takıldığınız yerler olursa soru sorabilirsiniz.

    7. Özgün içerikler girin.

    Google gibi siteler her zaman kopya içerik olmayan siteleri daha fazla ön plana çıkarırlar ve aramalarda daha üst sıralarda gözükürsünüz. Sitenize girdiğiniz içerikler kendi cümlelerinizle yazılırsa bunun mükafatını kesinlikle alacaksınız. En büyük SEO taktiği içeriklerinizin niteliğidir.

    8. Düzenli olarak içerik girin.

    Belirli bir düzende sürekli içerik girin. Her zaman sitenizi güncel tutun. Okuyucularınız size her zaman ulaşma fırsatına sahip olduklarını ve sitenizin kalıcı bir site olduğunu düşünmeliler. Eğer öyle yaparsanız sitenize ilk giren kişi çıkıp bir daha girmemezlik yapmak yerine yüksek ihtimalle tekrar dönüş yapacaktır.

    9. Sosyal medyada ve diğer sitelerde paylaşım yapın.

    Sosyal medya olarak nitelendirilen Facebook, Twitter gibi sitelerde kendi sitenizdeki içeriklerin bağlantılarını paylaşın. Aynı zamanda forumlara ve diğer yazabileceğiniz her yere sitenizin adresini yazın. Sitenizin adresinin bulunduğu her yerden size hit gelme ihtimali çok yüksektir. O yüzden paylaşımlarınız her zaman olmalı ve bütün profillerinizde sitenizin adresi yer almalı.

    10. Okuyucularınıza hitap edin.

    Her zaman okuyucularınıza hitap etmeye çalışın, samimi olun. Yazılarınızdaki samimi tavır sitenize geri dönüşleri çok daha fazla arttıracaktır. Hatta insanlar sitenize abone olup sizin yazılarınızı okumak için dört gözle bekleyişte olabilirler.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty

    Culture