Random Posts

  • 27 Ağustos 2014 Çarşamba

    Geleceğin Karavanı: Caravisio


    Gelecekte bir çok ulaşım aracının nasıl olacağını düşünmüşüzdür ve yıllar geçtikçe bu ulaşım araçlarının ne yönde ve hangi taleplere göre gelişim gösterdiğini kendimiz de farketmişizdir aslında. Caravisio ise karavancılıkta "gelecek" teriminin nasıl olabileceğini ve ne yönde gelişebileceğini bizlere gösteren ve hayata geçmiş bir konsept. İlk karavandan bugüne uzun yıllar geçmesine rağmen lüks eşyalardan ve mobilyalardan daha farklı bir çizgi belirleyemeyen karavanlar, 2014 yılında Knaus adlı şirketin Caravisio adlı tasarımını hayata geçirmesiyle gelecekte karavancılığın ne yönde ilerleyebileceğini bizlere gösteriyor.

    Aslında gelecek için uçan bir karavan tasarımı tabi ki yapılabilirdi ancak şimdilik bu uçuk fikirlerden ziyade daha gerçekçi bir tasarım görmek bizlere daha iyi fikir veriyor. Caravisio adlı bu karavan, karavancılığa bakış açısını biraz daha değiştirmiş gibi gözüküyor. Öyle ki fotoğraflardan bile farkını anlayacağınız bu karavan, özellikleriyle daha da bir değişik geldi gözümüze. Aslında geçen yıldan beri var olan Caravisio'nun fikri, 2014 yılı itibariyle Caravisio 2014 olarak hayata geçmiş.


    Dikey açılan kapıları, sabit projeksiyon cihazı, dokunmatik mutfak eşyaları ve lüks yat benzeri tasarımı, bu karavanı diğerlerinden farklı yapan özelliklerinden. Üstelik yat benzeri derken mübalağa da değil, dış ve iç tasarımı dahil bir yata benziyor. Zira giriş kısmında masa atıp vakit geçirilebilecek bir güverte bile bulunmakta.

    Gelecek yıllarda belki eskiyen bir teknoloji olarak kalacak bu yenilikçi karavanın, günümüz şartlarına göre "geleceğin karavanı" olduğu apaçık ortada. Bir gün bunlardan birine sahip olmanız dileğiyle!





    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty

    Culture