Random Posts

  • 4 Ağustos 2014 Pazartesi

    Dünyanın En Küçük Ülkesi: Sealand


    Toplam yüz ölçümü 550 m2 olan bu platform eski ingiliz Binbaşısı  Roy Bates ve ailesi tarafından 1967 yılında işgal edilir.Adaya yerleştikten sonra kendi parasını,bayrağını ve milli marşını oluşturan Bates ülkesini bütün dünyaya duyurur.

    Bu küçük ülkede darbe girişimi bile yaşanmış 3 kişi  helikopterle platforma  inerek Roy Bates'in oğlunu  mutfağa hapsetmiş. Bunu öğrenen Bates ülkesine dönüp  yönetimi tekrar ele geçirmiş. İki darbeci, ülkeden sınırdışı edilmiş, diğerinin ise vatandaşlığı düşürülmüş. 


    Bu platform-ada şeklindeki ülkenin milli takımı bir çok ülke ile maçlara çıkmış ve KKTC Milli takımını 6-1 yenmiş.Ülkenin en büyük avantajı büyük bir veri bankasına sahip olması.Ülkelerinde saklanmasına izin erilmeyen verileri kullanıcılar Sealand üzerindeki sunucularda barındırıyor.Son yıllarda bir girişimcinin desteği ile Sealand Online Gasino isimli bir projeleride bulunuyor.


    Sealand'ın kurucusu Prens Roy Bates, 9 Ekim 2012 tarihinde 91 yaşında İngiltere'deki bir bakım evinde ölmüş.Prensin ölümünden sonra yerine   Prens Naibi Michael Bates gelmiştir.












    Roy Bates ve Eşi Joan Bates













    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty

    Culture