Random Posts

  • 28 Ağustos 2014 Perşembe

    Sağlıklı ve Düzenli Şehirler İçin Bisiklet Yolları İmza Kampanyası


    Dünya üzerinde bir çok ülkenin benimsediği ve sağlıklı yaşam için en önemli ulaşım aracı sayılan bisikletlerin gelişmekte olan Türkiye'de daha fazla varlık gösterebilmesi için bisiklet yollarına ihtiyaç bulunmaktadır. Nüfusumuzun bir kısmının bisikleti ve hatta birden fazla bisikleti bulunmasına rağmen aktif bir ulaşım aracı olarak tercih etmemesinin tek sebebi ülkemizin her şehrinde çok az ve belirli yerlerde olan bisiklet yollarıdır.
    Bu konuda Türkiye'nin emsal olarak alabileceği ülkelerin başında Hollanda gelmektedir. Hollanda'da kişi başına 3 bisiklet düşmekte ve ülkede yaklaşık 50 milyon adet bisiklet bulunmaktadır. Daha güzel tarafı ise bu bisikletlerin ulaşımda en aktif rolü oynamasıdır. Bunu destekleyen ise Hollanda devletidir. Bu şekilde çevreye daha az zarar vererek daha sağlıklı yaşamı hedeflemektedirler.
    Çevreyi korumak başta olmak üzere dünyanın doğal düzenine saygı ve sağlıklı insan yaşamı için Türkiye'nin şu an var olan 81 iline de şehir içinde dahi rahat ulaşım sağlanabilecek kullanışlı bisiklet yolları yapılmasını istiyoruz.

    10.000 imza hedefine katkıda bulunup kampanyaya imza atmak için:
    DünyayıKeşfet.net

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    Fashion

    Beauty

    Culture